НОВИНИ

Патриарх Неофит пожела: В тази свята нощ никой да не остава сам и безнадежден

Българският патриарх Неофит оглави тържественото богослужение за Бъдни вечер в катедралния храм "Свети Ал. Невски". В словото си той пожела в тази свята нощ никой около нас да не остава сам и безнадежден, лишен от утеха, внимание и любов. Още за историята, смисъла и настроението на днешния празник вижте в прякото включване на Елиана Димитрова.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
19:05, 24.12.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Неофит, патриарх Български: Честит да бъде за всички нас празникът на Рождеството на нашия Господ. Благословена нека бъде и традиционната празнична трапеза на Бъдни вечер, която ни събира в очакването на Божия син. Благодатта, мирът и любовта на раждащия се днес Богомладенец и общението в Светия дух да бъдат с всички нас. Амин!

Празничната утреня бе отслужена в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" в съслужение с архиереи на БПЦ и столично свещенство. Десетки миряни дойдоха в храм-паметника „Св. Александър Невски” на Бъдни вечер преди да заемат местата си на празничната семейна трапеза.

Хората запалиха свещ и се помолиха за здраве и благоденствие за себе си и за близките си, докато патриарх Неофит водеше вечерната богослужба.

Тази вечер тържествени богослужения бяха отслужени във всички храмове в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В последното си коледно обръщение Обама направи равносметка на управлението си
В последното си коледно обръщение Обама направи равносметка на управлението си
​Телата на двама души бяха намерени край село Покрован
​Телата на двама души бяха намерени край село Покрован