Полицаи пострадаха докато преследваха младежи

Патрулиращи полицаи са пострадали при преследване на трима младежи в столицата, съобщиха от МВР. Единият униформен е бил ухапан по ръката докато се опитва да постави белезници на едното момче, а друг е бил бутнат от таксиметров автомобил по време на преследването. Водачът на автомобила се издирва. Две от момчетата са на 18 години, едното е на 16.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:37, 06.02.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Районът на улиците „Опълченска” и „Одрин”. Полицаи от Трето районно забелязват трима младежи със съмнителен според тях вид и поведение. Опитали да ги проверят, но тримата побягнали. Настигнали едното момче, но то оказало яростна съпротива - при поставянето на белезниците ухапало един от полицаите. Служителят е получил медицинска помощ.

- Защо нападнахте полицая?
- Не искам да го снимате.
адвокат на едно от момчетата
- Вие сте адвокат на момчето, какво е станало?
- И аз не знам какво е станало.
- Защо е ухапало полицая?
- Как да ви кажа защо е ухапало полицая при положение, че още не са ми дали възможност да се видя с клиента си?

Докато преследват второто момче, пострадал още един полицай. Той бил бутнат от такси, което избягало от местопроизшествието. Водачът още се издирва. В момента пострадалият полицай е настанен за наблюдение в болница с контузия на ребрата и таза. Очаква се утре да бъде изписан. Третото момче, на 18 години, е задържано по-късно днес, като при обиск от него е иззето пакетче със суха тревиста маса. Младежите остават в ареста.

адвокат на едно от момчетата
Ей сега видях, че го вкарват в патрулката. Знаете ли какво е отношението на служителите на МВР към защитниците? Всеки има права в тази държава питам ги съвсем нормално къде отивате, влезте в парка и ще видите къде отиваме. Сега това ако е отговор.

Оказа се, че полицаите са отивали да претърсят жилищата на момчетата. Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Три жалби блокират участието на Да, България на изборите
Три жалби блокират участието на "Да, България" на изборите
20 деца се впуснаха в тридневно приключение в Музея за история на София
20 деца се впуснаха в тридневно приключение в Музея за история на София