НОВИНИ

Румен Христов: Сигурни сме, че Реформаторският блок ще влезе в парламента

През всички избори в последните две години показахме стабилност и добри резултати. Говорейки за Реформаторския блок, ние сме сигурни, че ще влезем в следващия парламент, заяви зам.-председателят на СДС Румен Христов. Съжаляваме, че част от колегите не са между нас, допълни той.

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 06.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В новия парламент Реформаторите имат намерение да бъдат конкурент, коректив и партньор на ГЕРБ.

Румен Христов, зам.-председател на СДС: Истината е, че по много от нещата ние имахме различия с ГЕРБ, които доведоха до възможност за по-ускорена реформа в няколко сектора. Един коректив в лицето на един партньор винаги би било добре да има. Иначе ще имаме един двуполюсен модел БСП и ГЕРБ. Смятам, че наличието на малки партии, освен че два по-голяма представителност на хората в парламента, дава възможност и за едно по-широко ветрило за нещата, които искаме да се случат.

Румен Христов очерта и нещата по които се различават Реформаторите от другите десни формации.

Румен Христов, зам.-председател на СДС: Реформаторският блок е внесъл най-много законопроекти в 43-то Народно събрание. Когато искаш да променяш нещо, най-важното условие е да си в парламента. Разделянето ни дава основание да смятаме, че всички ние, разделени на 3 в момента, ще имаме шанс да бъдем в този парламент. Даваме си сметка, че ако бъдем заедно, ще имаме една солидна група в рамките на 30-35 депутати, която вече може да играе ролята на балансьор и да прокарва много повече от идеите, характерни за дясното. Второто наше различие от колегите е, че ние смятаме, че освен участието в дясно-центристко правителство най-вече, за да не допуснем БСП и ДПС във властта е нещо нормално и логично.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегът все още затруднява достъпа до село Орешак
Снегът все още затруднява достъпа до село Орешак
Десет семейства от Тетово спечелиха дела срещу ВиК - Кубрат
Десет семейства от Тетово спечелиха дела срещу ВиК - Кубрат