НОВИНИ

Цветан Цветанов: Трябва да се поддържат отношенията Европа-САЩ

Основното послание на Тръмп на молитвената закуска беше борба с международния тероризъм, каза Цветан Цветанов след посещението си в САЩ.Американският президент даде и сериозна заявка за толерантност към всички нации и етноси, което беше много ясно очертано, добави той.Според Цветанов много е важно да се поддържат отношенията Европа-САЩ.

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 07.02.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Той коментира и че Тръмп се стреми Америка да е водещ фактор за стабилност и да е велика държава, да се води диалог с всички, както и да се постигат определени цели от взаимен интерес.

Цветан Цветанов, заместник-председателят на ГЕРБ: Но много е важно да има силно трансконтинентално сътрудничество с Европа. Оценката, която даде Доналд Туск от ЕК и слагайки под общ знаменател, че основните предизвикателства за ЕС ще бъдат Китай, Русия и САЩ, според мен не работи добре за Европа и добрите отношение, които трябва да имаме със Съединените щати.

България и Югоизточна Европа представляват интерес за САЩ, надявам се и сега да остане така, трябва да постигнем отпадане на визите, но има доста голяма процент на отхвърляне през последната година, коментира Цветанов.

Според него президентът Радев е дал положителната оценка на управлението на ГЕРБ в изказванията си по време на посещението си в Германия.

Цветан Цветанов, заместник-председателят на ГЕРБ: Затова искам да благодаря на президента Радев - за неговата обективност, за това, което казва като постигнати цели от правителството на Борисов.

Той обаче подчерта, че държавният глава не е коментирал най-важната политическа цел за страната ни - предстоящото ни председателство на ЕС и основните приоритети, които България може да реализира.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелският парламент легализира хиляди еврейски заселнически домове
Израелският парламент легализира хиляди еврейски заселнически домове
Семерджиев: Бъдещето е електронната здравна карта
Семерджиев: Бъдещето е електронната здравна карта