Пловдивчани се оплакват от некачествена храна в социалната трапезария в район „Западен". Всеки ден обяд им се предоставя безплатно по програма на Европейския съюз. Хората твърдят, че продуктите не са добре сготвени, а понякога грамажът е малък.
Тук се използват най-евтините продукти. Моркови, кромид, брашно.=
Виолета Петрова: "Онзи ден беше тас кебап с вода с брашно и сланина. Според моите изчисления, защото аз съм работила в стол, тази храна не струва стотинки."
Други обаче са доволни от обяда.
Надежда Михайлова: "От начало хич не беше хубава, но сега я подобриха и е добре. Хубава е храната сега."
Храната се приготвя в кухня-майка и само се разлива в трапезарията.
Елена Шопова - ръководител проект „Обществени трапезарии"-Пловдив: "Фирмата се проверява непрекъснато от РЗИ . Има кухня-майка, в която се приготвя храната, 11 трапезарии в които се разлива, проверяват се непрекъснато. Миналата седмица имахме проверка от представители на община Пловдив, агенция Социално подпомагане и от РЗИ."
В Пловдив храна от обществени трапезарии получават 2060 души. Право на тази услуга имат 11 000 социално-слаби, но програмата не позволява всички да бъдат включени в нея.