НОВИНИ

България посрещна Кристиан Костов като звезда

Веднага от летището Кристиян Костов отиде в специалното студио на БНТ, където се срещна с най-верните си фенове. Зад успеха на Кристиян стои голям екип на обществената телевизия, продуценти, авторите на песента и много съмишленици. Kак посланията на един млад талант като Кристиян достигнаха до публиката разказва Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
20:18, 14.05.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Как БНТ откри Кристиян и застана зад него?

Кристиан Костов: Вече сме у дома и много се радвам да ви видя хора. Много ми е приятно, че така ни посрещате - изключително топла атмосфера, изключително приятни хора. Мисля, че отдавна конкурсът не беше толкова разнообразен - това наистина е Celebrate diversity - празнуваме разнообразието
Йоана Левиева: Беше голяма революция
Вяра Анкова, ген. директор на БНТ: Обърнахме се към всички, които имаха желание да участват като партньори - не само с предложение за песен, а да поемат заедно с нас цялата отговорност. Смятахме, че тази песен още от самото начало има всички шансове да запази поне мястото на Поли. Просто не искаме да мечтаем дори за повече. Решихме да се обърнем към международни експерти, които да дадат своето мнение за тази песен. Всички бяха единодушни още при първото представяне, че тази тази песен има изключителен заряд и изпълнението на Крис е уникално.
Саня Армутлиева: Тази победа, както и второто място на Крис, постигнаха преобръщане в Евровизия. Дадоха знак за умора от показността и от музиката, направена в калъп. Вероятно това е и един нов шанс за Евровизия.
Йоана Левиева, ръководител на българската делегация на Евровизия: Този конкурс е един умален модел на нашия живот, на нашето европейско семейство, в което ние искаме да живеем. Има всичко - както има всичко в Европа - има много езици, има много хора, има проблеми, има щастие, има любов, има талантливи хора. Затова 200 млн. души гледат този конкурс, защото той докосва хората.
Вяра Анкова, ген. директор на БНТ: Това е огромна победа за България. Огромна победа за Крис, защото не е малковажно, че той е на 17 години и смятам, че бъдещето оттук натакък е негово.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой как гласува на Евровизия 2017?
Кой как гласува на Евровизия 2017?
Имат ли място родните филми в българските киносалони?
Имат ли място родните филми в българските киносалони?