НОВИНИ

Жена от Велико Търново беше измамена с работа в чужбина

Продължават финансовите капани, в които попадат хора, които са решили да търсят по-добро финансовото възнаграждение в чужбина. От години съществуват схеми, в които измамниците успяват да излъжат различни хора с примамливи оферти. За поредният измамен, разказват кореспондентите ни във Велико Търново.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:30, 28.11.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Евгения разказва, че преди две години решила да си намери сезонна работа в Англия и започнала да търси подходяща посредническа фирма, която да организира заминаването ѝ.

Евгения: Разговарях с много мои приятели, които вече са били в чужбина лятото на летни бригади по полетата, казаха ми, че условията са добри почти навсякъде и аз реших полека - лека, да започна да търся из сайтове, вестници!

Търсейки работа в чужбина, Евгения попаднала на посредническа фирма, която освен работа в Англия, предлагала и да ѝ съдейства за намирането на квартира и купуването на самолетни билети.

Евгения: Показа ми карта, как да стигне от дадената квартира до мястото, където ще се работи, пратиха ми по имейл снимки на самата квартира и бях страшно доволна от това, което видях.

БНТ: С кого поддържахте връзка и по какъв начин се осъществяваше контактът с фирмата -посредник?

Евгения: Чрез телефонни разговори и имейли с дама, която твърдеше, че е мениджърът там, която беше много убедителна, че ще има човек, който да ме ориентира в началото там!

От Евгения се изисквало само да внесе определена сума пари по банкова сметка, която мениджърката на фирмата посредник ѝ изпратила.

Евгения: Казаха ми да пратя нужните документи до Пловдив, както и да вкарам по банков път 2000 лева. Започнах да чакам обаждане от въпросната фирма, за да ми кажат точната дата, на която аз трябва да замина. В крайна сметка не получих обаждане, започнах аз да звъня, номерът беше блокиран и ми даваше, че не може да бъде избран постоянно и в този момент усетих, че съм поредната ужилена!

В последствие Евгения разбрала, че е поредната измамена от мнимата фирма посредник. През годините тази фирма многократно е сменяла юридическото и физическите си лице, но не и основната си цел - да мами и обира хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставят още камери в Цар-Симеоновата градина в Пловдив
Поставят още камери в Цар-Симеоновата градина в Пловдив
България и Саудитска Арабия създават комисия за икономическо сътрудничество
България и Саудитска Арабия създават комисия за икономическо сътрудничество