НОВИНИ

Материали и записки от експедициите на Боян Петров в специална изложба на БАН

Церемония в памет на Боян Петров се проведе днес в Българската академия на науките. На нея за първи път са показани материали и записки от експедициите на българския алпинист и зоолог. Той е открил десетки видове. Има кръстени и бръмбари на негово име. В Големия салон на БАН е изложена карта с местата, които Боян Петров е проучвал, както и негов дневник, в който е описал всички взети проби. Повече за изложбата гледайте в прякото включване на Паулина Найденова с д-р Петър Берон и проф. Павел Стоев.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
09:50, 21.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Д-р Петър Берон: Той за това време, тези 20 години, които работи в Националния природонаучен музей има написани доста неща. Има написани около 30 научни публикации, 8 книги и има глави в много значителни монографи.
Проф. Павел Стоев: Той е наистина един от малкото зоолози или може би единственият, който е успял да събере колекция от безгръбначни животни от 8 и 9 осемхилядника и то от най-високите части, там докъдето е границата на живота реално. Следващите 100 години ще излизат още много видове от неговите сборове.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксита мамят клиенти на летище „Пловдив“
Таксита мамят клиенти на летище „Пловдив“
Депутатите ще дебатират по вота на недоверие на извънредно заседание на 26 юни
Депутатите ще дебатират по вота на недоверие на извънредно заседание на 26 юни