НОВИНИ

Марешки: Дебатът по вота на недоверие беше безсмислен, мотивите са "смешни"

Дебатът по вота на недоверие беше безсмислен, циничен, без предпоставка и идеи и на практика това, което ние казахме предварително, че ще бъде загуба на време, се оказа точно така. Това коментира в сутрешния блок "Денят започва" по БНТ Веселин Марешки, председател на партия "Воля". Ние решихме да не участваме в този спектакъл вече 30-годишен, който ни разиграват управляващи и опозиция, които са се сменяли през годините и никога нищо не са вършили, нямаме роля в този цирк, категоричен беше Марешки.

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 28.06.2018
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

По отношение на това, че от "Воля" ще подкрепят правителството и ще гласуват против вота на недоверие, внесен от БСП за темата "Сигурност", Марешки коментира така:

Веселин Марешки, "Воля": Некадърници има навсякъде, във всяко стадо има мърша, ние заради един министър или вицепремиер, който отговаря за тема "Сигурност" няма как да тласнем държавата в хаос и в безсмислено явяване на избори, защото към днешна дата заради псевдоалтернативи, които излъгаха хората, защото след година и половина, откакто БСП са спечелили президентските избори, нещо хубаво да се е случило в държавата?

Дайте ми един пример, защо беше този цирк, допълни той. "Хубаво, спечелиха, Марешки загуби, спечели БСП с Илияна Йотова и Румен Радев, но нещо хубаво случи ли се в България?", попита Марешки.

Няма как да има спекулации, че ние сме спасили правителството, това е по-скоро оценка на алтернативата, коментира той.

Веселин Марешки, "Воля": Проблемът в държавата в момента, че нищо не се случва, това са фалшивите алтернативи, това са кресливите политици, които нищо не вършат - аз няма да се притеснявам да ги казвам, например такива като Каракачанов, като Корнелия Нинова, които нищо хубаво не вършат за България, но само мислят за своите рейтинги, появяват се по различни телевизии и после крещят ама той на Марешки му бил нисък рейтингът.

Мотивите за вота на недоверие Марешки определи като "смешни". Той обясни, че проблем има - и проблемът са и управляващите, и опозицията, които са били управляващи предния път.

Веселин Марешки, "Воля": Темата сигурност, хората, които работят в МВР са в това състояние, защото всичките ей такива хора са се изреждали през годините, нищо хубаво не са свършили за работещите в МВР, за да може те пък да свършат нещо добро за всички българи.

Ние се определяме като алтернатива на статуквото, подчерта той.

По повод европредседателството ни на Съвета на ЕС Марешки коментира, че правителството си е свършило добре работата по темите, по които си беше избрало - "ама какво стана за България?", подчерта той.

Продължаваме да ядем храни с по-ниско качество, хората продължават да мизерстват, продължават да ги ограбват, затова според нас темата тябваше да бъде за двойния стандарт, за стандарта на живот в Централна и Източна Европа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синоптик: До края на седмицата можем да очакваме подобряване на обстановката
Синоптик: До края на седмицата можем да очакваме подобряване на обстановката
Робот прави пици във Франция
Робот прави пици във Франция