НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Уникалните стенописи в Боянската църква грейнаха в нова светлина. На слънчевата улица ни кани Анна Димова. Снимачни кадри от "В кръг" на Стефан Командарев. Теди Москов обръща сериозно внимание на любовта и приятелството в театър Зад канала.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:16, 29.12.2018
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Уникалните стенописи в Боянската църква грейнаха в нова светлина. Осветлението в трите части на храма е подновено и фреските от 1259 година се виждат още по-ясно. Изградени са и специални прозрачнистени, които да ги предпазват от външна намеса. Изследването на най-посещавания архитектурен паметник в България продължава, с очакване на нови и любопитни разкрития.

На слънчевата улица ни кани Анна Димова. В галерия Париж може да я видим и усетим. Слънцето присъства в цялата изложба - като светлина и топлина или като „осветена” истина. Като надежда, че дори когато е трудно, има едно слънце – вътрешно или външно, което ще освети, ще стопли, ще покаже света в истинските му “божествени” цветове. То грее дорипрез облаците – само трябва да дръпнем завесите на прозорците и душата си.

Когато кадърът се е получил – написа Стефан Командарев под тази снимка от новия му филм „В кръг”. После издаде още малко тайни от снимачната площадка и звездната дружина, която е събрал. „В кръг” идва след „Посоки”, като част от трилогията, вдъхновена от нощния живот на София. Очакваме новия филм през 2019-та.
Теди Москов обръща сериозно внимание на любовта и приятелството в театър "Зад канала".

"Аз обичам, ти обичаш, тя обича" е вдъхновен от филма на Еторе Скола „Обичахме се толкова много”. Сценарият е на Теди Москов и Симон Шварц. И както винаги режисьорът изважда актьорите от познатите им състояния. Трима най- добри приятели са влюбени в една жена цели 30 години. Но в историята за любовта се намесват и излъганите надежди, неосъществени мечти и пропаднали намерения. Всичко това, под знака на комедията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жан-Клод Юнкер изрази скептицизъм за европредседателството на Румъния
Жан-Клод Юнкер изрази скептицизъм за европредседателството на Румъния
17-годишен шофьор без книжка е с опасност за живота след катастрофа
17-годишен шофьор без книжка е с опасност за живота след катастрофа