НОВИНИ

Нови електронни табла за градския транспорт в Дупница

Електронни информационни табла вече информират жителите на Дупница за автобусните разписания. Монтирането на таблата ще продължи и през следващата година, когато се очаква да бъде разкрита и нова автобусна линия.

bnt avatar logo
от Десислава Малинова
09:55, 29.12.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Таблата показват автобусната линия, направлението на български език, минутите, които остават до пристигането на автобуса на конкретната спирка, точен час, както и температурата навън.

Нели Гогова: Много са хубави, като в Германия. В Щутгарт също е така, аз бях две години там. Но и там е много хубаво, с такива табели.

Стефанка и Методи Ненови пътуват от квартал "Спартак" до центъра на Дупница.

Методи Ненов: Така човек се ориентира. Пътувам щото, така, идваме до центъра, разходка малко и се прибираме обратно... Единицата естествено, което по-бързо дойде. Екстра, много хубаво.

Близо 60 табла ще бъдат монтирани на територията на град Дупница. В 40-хилядният град предстои и изграждането на 13 нови автобусни спирки.

Мая Спасова, директор "Околна среда, транспорт и сигурност": До момента в град Дупница се изпълняват 4 линии по градски превози. Създава се и нова линия 5, която ще свърже квартали, в които към момента няма обществен превоз.

Електронните табла ще бъдат синхронизирани с мобилното приложение its.dupnitsa.bg. От приложението всеки желаещ може да получи в реално време информация за движещите се автобуси на територията на града. През новата година предстои да бъдат закупени и 4 нови автобуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 души бяха затрупани от лавини в Русия, един човек е загинал
11 души бяха затрупани от лавини в Русия, един човек е загинал
Жители на Пловдив протестират срещу намерение на общината да затвори улица
Жители на Пловдив протестират срещу намерение на общината да затвори улица