НОВИНИ

Корнелия Нинова предложи БСП да напусне парламента

Националният съвет на БСП заседава. Пленумът на обсъжда актуалната политическа обстановка в страната и коалиционната формула за участие в изборите за Европейски парламент тази година. Вижте повече подробности от прякото включване на Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
12:12, 17.02.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Преди началото на заседанието членовете на НС се разделиха в мнението си дали да приемат предложението на АБВ за широка лява коалиция преди евроизборите.

Сергей Станишев - председател на ПЕС: Не съм виждал какво точно предлагат от АБВ, но с тях човек винаги трябва да има едно на ум. Нека не забравяме - точно на европейските избори те отцепиха гласове от БСП, демотивираха много хора и три месеца по-късно влязоха в управление с ГЕРБ...правете си изводите!

Филип Попов - секретар на ПГ на "БСП за България": Хубаво е човек да се връща към корените си, хубаво е, че има желание и те не са само от АБВ...

Георги Божинов - член на Националния съвет на БСП: При тези нагласи днес, ние не можем да си осигурим такова мнозинство, с което да започнем нова политика, тоест трябва да започне работа с политически субекти, центрове на обществено мнение и да се прави широка алтернатива на политическото статукво.
;

Изненадващо, по време на заседанието председателят на БСП Корнелия Нинова предложи ПГ на опозицията да напусне парламента заради действията на останалите народни представители, като даде пример с промените в Изборния кодекс, приети тази седмица.

Корнелия Нинова, председател на "БСП за България": Предлагам ПГ на БСП да напусне парламента - не да останем 20, не да сменяме екипите. Напускаме българското Народно събрание със следните аргументи - законодателният орган се ползва с 8% доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси, и задкулисни партийни договорки в интерес само на определени партии.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непотвърдено: Неволен свидетел е жертвата на масовия бой в Кюстендил
Непотвърдено: Неволен свидетел е жертвата на масовия бой в Кюстендил
Изясняват скоростта на дерайлиралата композиция с газ край Пловдив
Изясняват скоростта на дерайлиралата композиция с газ край Пловдив