Веселин Марешки: Ние не сме безсмислена опозиция

Зам.-председателят на НС Веселин Марешки заяви, че партия „Воля“, чийто председател е той, не е безсмислена опозиция и гласува „за“ смислените предложения. Така той коментира днешното отхвърляне на ветото на президента Радев върху текстове от Изборния кодекс, което се осъществи и с гласове на „Воля“. Той допълни, че партията му ще направи предложение за пълно отпадане на прага на преференциалния вот.

от БНТ
19:04, 06.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

БСП ще се върнат в парламента, дори да не им бъдат изпълнени условията, заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Той обвини БСП в измами на местните избори във Варна, на които той е изгубил срещу кандидат на Столетницата.

Според Веселин Марешки БСП не са се проявили като опозиция при гласуването на проекта за модернизиране на ВВС на Българската армия, на фона на което машинното гласуване по думите му не е съществен проблем.

;

Машинното гласуване нищо не променя, за разлика от електронното гласуване, заяви Марешки. Единственото вярно във ветото на президента е за обезсмислянето на преференциите с висок праг, заяви Марешки, като допълни, че дори и старият режим е трудно преодолим.

Веселин Марешки, председател на „Воля“: Ако има мажоритарни избори, българите ще излязат и ще изберат най-достойния от своето обкръжение, ще го познават лично.

„Воля“ ще предложи да отпадне целия праг на преференциите, но ще се въздържи от предложение за електронно гласуване, заяви председателят на партията.

Проектите с Русия са много по-полезни за България, отколкото страната ни да купува американски самолети, заяви Марешки по повод скорошното посещение на руския премиер Медведев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почина бившият конституционен съдия Димитър Гочев
Почина бившият конституционен съдия Димитър Гочев
Разрушиха мигрантски лагер в Италия
Разрушиха мигрантски лагер в Италия