НОВИНИ

Единодушно: НС отхвърли президентското вето за Изборния кодекс

С пълно единодушие парламентът отхвърли ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс. Всички 154-ма депутати гласуваха за преодоляване на ветото. Вижте повече подробности в прякото включване на Вера Алкесандрова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:26, 06.03.2019 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Днешните дебати преминаха при отсъствието на депутатите от БСП, които вече трета седмица на участват в пленарните заседания. От своя страна ГЕРБ и „Обединени патриоти“, които формират парламентарното мнозинство, вече заявиха намерението да предприемат своя законодателна инициатива, която да върне старото положение при преференциите.

Мустафа Карадайъ, ДПС: Огромна част от българските граждани - тези които се намират в страни извън ЕС, са лишени от права в случай, че Народното събрание не само не гарантира конституционно закрепените права и свободи, а напротив създава законови пречки за упражняването им, призоваваме президента на Републиката да изпълни своето конституционно задължение и да сезира КС.
Георги Марков, ГЕРБ: Две неща има, които са характерни за вижданията на г-н Президента по избирателния процес в България, и най-отчетливо от тях е т. нар. машинно гласуване. Той е обладан от машинно гласуване.
Искрен Веселинов, ВМРО: Единствената причина да гласуваме "за" Закона и против ветото е, че нашите партньори от ГЕРБ дадоха гаранции, че старото положение на Закона ще бъде възстановено.
Валери Симеонов, НФСБ: Машинното гласуване не е някаква панацея. Един неособено политически грамотен електорат на неособено високо интелектуално ниво много лесно можеш да му кажеш: като отидеш да гласуваш машинно, на този екран вътре има вградена камера. Това е.
Веселин Марешки, Воля: Парламентарната група на Воля - българските родолюбци, ще отхвърлим ветото на президента заради няколко неща, но основното е чистата демагогия. В определени случаи, стигайки до цинизъм.
Цветан Цветанов, ГЕРБ: Съжалявам, че БСП отсъстват от този дебат. Убеден съм, че много от колегите в момента биха искали да участват в този дебат. Не смятам, че БСП и членовете и симпатизантите на БСП искат модела Венецуела. Аз не смятам, че БСП искат искат да видят българския Мадуро в лицето на президента Радев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушване в американския Сенат заради дезинформацията за ваксините
Изслушване в американския Сенат заради дезинформацията за ваксините
16 души са загинали при нападение в Афганистан
16 души са загинали при нападение в Афганистан