НОВИНИ

Адвокатът на Сергей Антонов издава книга за процеса

Джузепе Консоло, Адвокатът на Сергей Антонов, защитил го от обвиненията в съучастие в организирането на атентата срещу папа Йоан Павел Втори през 1981 година, представи пред международната преса в Рим книгата си посветена на "българската следа" и процеса по нея.

bnt avatar logo
от Ирина Стоилова
20:53, 27.06.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

В книгата си озаглавена "Нападение срещу папата, ето истината", адвокатът на Сергей Антонов увлекателно разказва в стила на трилър многобройни факти и нови подробности около прословутия съдебен процес преди 36 години, в който, освен Али Агджа, са въвлечени тайните служби на много страни, терористи, трафиканти и известни журналисти.

На въпроса на БНТ как ще остане в историята атентата срещу папата и как би го определил за младото поколение в България, което не е преживяло времето на Студената война, Джузепе Консоло каза:

Джузепе Консоло: "Ние вече знаем и сме убедени, че "българската следа" беше една провокация по отношение на България, която нямаше нищо общо с атентата, така че аз, като постигнах оправдателната присъда за българите, изпълних само дълга си като адвокат. На младите българи бих казал да се гордеят със страната си и с нейната история и да не вярват на клеветите срещу България."

Книгата на италианския адвокат скоро ще бъде публикувана и на български.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осем души са в ареста, след като пребили гребци край Асеновград
Осем души са в ареста, след като пребили гребци край Асеновград
2/3 от българите забелязват фалшиви новини в медиите, сочи проучване
2/3 от българите забелязват фалшиви новини в медиите, сочи проучване