НОВИНИ

Шефът на "Прозрачност без граници" подаде оставка заради "Панамагейт"

Скандалът "Панамагейт" продължава да се разраства и да държи под напрежение държавни лидери и обществени лица. Шефът на организацията "Прозрачност без граници" подаде оставка заради аферата. Потресени от разкритията исландците продължават да настояват за оставката на премиера.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
15:18, 05.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Светът няма да е същия след избухването на аферата на 21-век, единодушни са анализаторите. Прокуратурата в Панама обяви, че започва разследване на офшорните компании на територията на страната.

Президентът на централноамериканската страна Хуан Карлос Варела обеща "нулева толерантност" към незаконните финансови действия.

Хуан Карлос Варела, президент на Панама: Ние сме съюзници с всички страни в битката за прозрачност на държавната финансова система.

Разкритията предизвикаха ефекта на доминото в целия свят. Така изглеждаше Рейкявик часове след като стана ясно, че премиерът на Исландия има офшорна компания. Хиляди поискаха оставката му, но той отказва да се оттегли.

Реакции има и от Украйна. Държавната фискална служба там обяви, че ще разгледа разкритията за офшорната компания на президента Порошенко. Германия планира да създаде национален регистър, в който собствениците на офшорни компании да се идентифицират задължително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Аз карам велосипед, последвай ме!
"Аз карам велосипед, последвай ме!"
Пребитият шеф на ортопедията може да изгуби зрението на едното си око
Пребитият шеф на ортопедията може да изгуби зрението на едното си око