НОВИНИ

Акция срещу битовата престъпност в Самоков, Враца и Пазарджик

Полицейски акции в Самоков, Враца и Пазарджик. Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност. Претърсени бяха десетки адреси, има задържани. Вижте повече в репортажа на Тихомир Игнатов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Димитър Димитров
18:22, 14.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Проверките бяха насочени основно към лица от криминалния контигент, както и такива, които са обявени за общодържавно издирване.

Все още не е установен точният брой на задържаните. По непотвърдена информация в Самоков са задържани петима души. Те са криминално проявени. Сред тях има и разследвани за продажба на наркотици.

На няколко пъти МВР и прокуратурата обявиха, че активно ще противодействат на битовата престъпност. Проблем, който все повече назрява през последните години, особено в малките населени места. Още през януари от държавното обвинение заявиха, че започват проверки на обвиняеми с по няколко висящи дела.

По време на акцията бяха проверени различни адреси на територията на град Самоков, където се предполага, че се укриват издирвани лица. Проверки имаше и за нарушители на пътя.

Засилени проверки имаше още в Пазарджик и врачанското село Търнак, където преди няколко дни за една нощ изгоряха 4 къщи. Униформените са проверили малко над 180 лица и 160 автомобила. Установена е и едно лице обявено за общодържавно издирване.

В рамките на операцията в пазарджишкото село Черногорово са проверени са 99 МПС, 105 лица, съставени 22 фиша и 1 акт за установяване на административно нарушение. Разкрити са 12 домови кражби, за които са образувани полицейски производства. Установени са извършителите - четирима от същото село, с множество криминални прояви и присъди. Задържани са за срок от 24 часа.

Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Престъпленията, извършени от тях, са на територията на 4 села от общините Пазарджик и Лесичово. Допълнително е разкрита и домова кражба, извършена от непълнолетен, като преписката ще бъде изпратена в Районната прокуратура Пазарджик. В полицейските действия са участвали екипи от сектор "Криминална полиция", полицейски и младши-полицейски инспектори, автопатрули при сектор "Охранителна полиция" на районното управление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски военен направи предложение за брак със сърце от танкове
Руски военен направи предложение за брак със сърце от танкове
Увеличаващото се влияние на Китай е водещата тема на конференцията в Мюнхен
Увеличаващото се влияние на Китай е водещата тема на конференцията в Мюнхен