НОВИНИ

Александър Симов: Единствено БСП излиза с реалистични, финансово подплатени идеи

Гостът в "Още от деня" Александър Симов, член на изпълнителното бюро на БСП, заяви, че конгресът на БСП е бил успешен и направените реформи добри. Той беше категоричен, че БСП няма да обещаят неща, които да не могат да изпълнят.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 07.02.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Александър Симов, член на изпълнителното бюро на БСП: "Усещането от конгреса на БСП, смятам, че доволните са повече. Реформата в БСП беше отлагана от много години. Другите кампании бяха опит на БСП да се обърне към младите хора, но резултатът от тях не беше особено добър. В БСП от много време се считаше, че младите са много полезни в предизборната кампания, но не и реално да участват в политически процес на партията. БСП показва желание да се промени. Смятам, че на този етап това е реформа, която отговаря на исканията на повечето социалисти."

Според Симов, най-революционно в реформата на БСП е идеята председателят да се избира пряко от партията.

Александър Симов: "Сега реформата е в организационните механизми на БСП. За мен лично, най-революционната идея е това председателят да се избира пряко от партията. Чух какви са аргументите срещу тази идея: партията щяла да стане лидерска, подменял се колективният дух на ръководството. Не признавам тези аргументи. За мен този избор е нормален, особено когато мандатите на лидера са ограничени до 2. Никой не получава нотариален акт върху БСП завинаги. Прекият избор означава, че лидерското състезание няма да бъде схемаджийско, а ще бъде избор върху реални идеи за развитие напред."

Относно програмата на БСП той заяви, че "единствено БСП излиза с реалистични идеи, финансово подплатени"

Александър Симов: "БСП все още носи "синила от бича". Нашите собствени избиратели ни наказаха след одисеята Орешарски, като не излязоха да гласуват. Те ни наказаха, не чак толкова заради модела "Кой", наказаха ни, защото БСП си позволи нещо много по-скандално от моя гледна точка - да не изпълни онова, което обещаваше."

По думите му, БСП няма да прави компромиси по отношение на програмата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силистренската болница ще съди Здравната каса заради неизплатени средства
Силистренската болница ще съди Здравната каса заради неизплатени средства
Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за участие в изборите
Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за участие в изборите