НОВИНИ

Американският милиардер Илън Мъск иска да засели хора на Марс

Американски милиардер планира да колонизира Марс. Предприемачът Илън Мъск представи програмата си за изпращане на заселници на Червената планета. Мъск е шеф на компанията "Спейс Екс", базирана в Калифорния. Тя извършва полети до Международната космическа станция. Мъск смята да свали цената на пътуването до Марс до 100 000 долара, за да привлече доброволци.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:37, 28.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

На конгрес по астронавтика в Мексико, шефът на авиокосмическата компания "Спейс Екс" представи амбициозен план за полети и живот на хора на Марс. 45-годишният Илън Мъск показа видео-възстановка на програмата. Заселниците ще се превозват до Марс с мощна ракета.

Илън Мъск, шеф на компанията "Спейс Екс": Целта е на полет да пътуват най-малко по 100 души.

Мъск предвижда космически кораби за многократна употреба и гориво, произвеждано от въглеродния двуокис и вода на Червената планета. Той планира цената на полета да е ниска - около 100 000 долара и обещава забавно пътуване.

Илън Мъск, шеф на компанията "Спейс Екс": Ще се прожектират филми, ще има ресторант, ще прекарате чудесно.

Роденият в Претория милиардер мечтае на Марс да живее голяма колония от хора. Неговата компания извършва американските полети да международната космическа станция, след отпадането на совалките. Състоянието на Мъск се изчислява на 12 милиарда долара. Самият той иска в края на живота си да се установи на Марс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берлин не изготвя спасителен план за Дойче банк
Берлин не изготвя спасителен план за Дойче банк
​Цистерна разля олио по улиците на Велико Търново
​Цистерна разля олио по улиците на Велико Търново