НОВИНИ

Андрей Новаков: Излизаме по-силни след скандала с апартаментите

ГЕРБ и СДС тръгват заедно към евроизборите. Водач на листата ще бъде българският еврокомисар Мария Габриел. От ГЕРБ заявиха, че залагат на доказани личности в Европарламента, народни представители от българския парламент и млади лица. Евродепутатът Андрей Новаков е поставен под номер 3 в листата за евроизборите. С коментар за предстоящия вот, той гостува в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 01.04.2019
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

В началото на разговора той коментира скандала с апартаментите на властта и последвалите оставки от ръководни кадри на ГЕРБ.

Една от качествените разлики в ГЕРБ е тази за стандартите за морал. Когато има единствено съмнения, по отношение на списък от неща, които бяха изложени, са направени категорични постъпки, за да се върне доверието, категоричен е Новаков.

Андрей Новаков, евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Излизаме по-силни, вчера аз го усетих с кожата си, този подем, енергия, с който искаме да покажем, че сме по-добри. Единствените, които могат да работят с факти, с числа, сме ние. Всичко останало, което чувам от нашите опоненти, е научна фантастика.

Ако си разменил два апартамента, за да си купиш един, си подаваш оставката, ако си приватизирал "Техноимпекс", си оставаш на работа или ако си казал, че водата е отровна, си оставаш депутат, допълни още Новаков.

Андрей Новаков, евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Ние ще работим за поне осем членове на ЕП от нашето обединение със СДС. Считам, че е напълно постижимо да се преборим за поне това доверие от хората.
;

Евродепутатът коментира и развитието на проблема с приемането на пакет "Мобилност", предизвикал масово недоволство и протести от страна на българските превозвачи.

Андрей Новаков, евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Аз направих толкова, че да съберем необходимия брой подписи за сваляне на точката от дневния ред. Всичко бяхме направили, така че с този пакет да се приключи окончателно - не ни достигнаха два гласа. Почувствах се много зле, това беше удар по нас. Сега предстои много тежка седмица, във вторник ще съм част от комисията по транспорт, която отново ще разгледа пакета, чиито поддръжници искат да се придвижи към пленарна зала. Четири пъти дотук успяваме да блокираме разглеждането на този пакет, надявам се и този път да устоим.

Нека не приемаме пакет, който ще фалира бранша и ще остави 100 000 шофьори без работа. Българските шофьори трябва да получават справедливи условия на труд и справедливо заплащане. Ако има проблеми в някой сектор, нека да ги решим без да фалираме бранша, допълни Новаков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Япония обяви името на новата Ера
Япония обяви името на новата Ера
Манолова: 8 млн. лв са възстановените заплати на ощетени от нагли работодатели
Манолова: 8 млн. лв са възстановените заплати на ощетени от нагли работодатели