НОВИНИ

Ангелкова: Няма да допуснем строителство в курорта "Лозенец"

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че няма да допусне строителството на заведението в курорта "Лозенец", заради което местните жители излязоха на протест.

bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 29.05.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Николина Ангелкова - министър на туризма: "Включително и вчера направихме извънредна проверка във връзка със сигнала на местните жители, които са абсолютно прави - там не трябва да има заведение и няма да допуснем да има заведение, така че в момента проверяваме, нанасяме координатите, но при всички положения там няма да има заведение. Трябва да се спазват изискванията и това важи за абсолютно всички, и ние ще бъдем безкомпромисни".

Днес министър Ангелкова и земеделският министър Румен Порожанов взеха участие в 40-ия юбилеен Световен конгрес на виното и лозата, който беше открит в София. В най-важния форум в света на виното за годината участват делегати от всичките 46 държави членки на ресорната Международна организация. Ангелкова коментира, че за първи път има такова високо ниво гости от тази област, които посещават България. И това, по думите ѝ, е изцяло в синхрон с общата политика, която водят туристическото и земеделското министерство - за развиване на винения туризъм у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови арести във връзка с атентата в Манчестър
Нови арести във връзка с атентата в Манчестър
Напукан асфалт на площад Руски паметник година и половина след края на ремонта
Напукан асфалт на площад "Руски паметник" година и половина след края на ремонта