НОВИНИ

От нашите пратеници: ​Арести в Санкт Петербург след атентата в метрото

Арести в Санкт Петербург. Шестима души бяха задържани по подозрение, че са вербували последователи за групировката "Ислямска държава" и са извършвали терористична дейност. Те са от централноазиатски държави. Градът е в траур заради взрива в метрото в понеделник, при който загинаха 14 души. Атентатът показва, че всички страни от Организацията на независимите държави са потенциални мишени на терористични нападения - заяви президентът Владимир Путин.

Цветана Кръстева
от Цветана Кръстева
18:23, 05.04.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
Светлана Петренко, говорителка на Следствения комитет на Русия: "Мястото, където е живял Акбаржон Джалилов - който според следователите е извършил взрива в метрото - е установено. Домът му е претърсен. Кадри от охранителни камери показват момента, в който заподозреният е напуснал дома си с чанта и раница. Председателят на Следствения комитет нареди да се открият всички обстоятелства около случилото се и да се проверят всички данни за личността на заподозрения, включително и възможните връзки с евентуални съучастници сред привържениците с терористичната организация "Ислямска държава", която е забранена в Русия."

Все още никой не е поел отговорност за атентата. Градът е в траур. Ежедневието е нормално. Някой се оплакват от задръстванията, защото доста хора не се осмеляват да ползват метрото и се придвижват с автомобили. Днес бяха затворени няколко станции на метрото в Москва, както и гарата в Курск, заради сигнали за бомби, които се оказаха фалшиви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 са незаконно отсечените дървета в гората край село Дорково
Над 1000 са незаконно отсечените дървета в гората край село Дорково
Водата във Варна ще поскъпне с 13%
Водата във Варна ще поскъпне с 13%