Арестуваха майката, която изостави бебе в Петрич

Арестуваха жената, която изостави бебе в петък в болницата в Петрич. Тя е на 38 години от село Старчево. Задържана е от полицията за разпит, а случаят е предаден на прокуратурата. Прокуратурата ще прецени дали да й бъде повдигнато обвинение и за какво. 4 дни от полицията издирваха родителите на изоставеното дете.

от Даниела Чавдарова
16:20, 21.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Предстои да се установи дали задържаната жена Анна Азова е биологичната майка на детето или само го е оставила в болницата. Детето е настанено в болницата в Сандански, според докторите е в добро общо състояние.

Лекарите, които се грижат за момиченцето казаха, че все още не може да бъде определена възрастта му и смятат, че най-вероятно е родено в домашни условия.

д-р Оля Малчева, началник Отделение по неонатология в МБАЛ "Югозападна" - Петрич: Това, което искам да кажа, че е поставено под специална изолация. Защото дето идва отвън. В болницата може да остане, толкова колкото е времето на клиничната пътека, не е желателно да остава повече 7-10 дни.

Майката на арестуваната жена отказа коментар за случилото се.

Елисавета Азова, майка на Анна Азова: Нищо не знам

Беше ли бременна?

Елисавета Азова, майка на Анна Азова: нищо не знам. Сутринта замина на работа.

Като комшийка я познавам. Тя е добър човек, не е скандалджийка. Не съм я виждала да ви кажа. - От колко време? От месец някъде.

Очаква се социални работници да започнат работа със семейството.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Не достигат съдебни заседатели във Варна
Не достигат съдебни заседатели във Варна
Близо 1 млрд. лева ще бъдат изплатени на земеделците до края на годината
Близо 1 млрд. лева ще бъдат изплатени на земеделците до края на годината