Румяна Арнаудова: Подчинен на кмета на Септември също ще получи обвинение

Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в община Септември, освен кмета, като обвиняем ще бъде привлечено и длъжностно лице за документна измама. А на 14 фирми ще бъде направена ревизия, понеже в офис са намерени документи по подозрение за данъчни престъпление. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

от БНТ
07:18, 02.02.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Беше Открит и офис, в който са намерени фирмените и счетоводни документи за 14 фирми, които се управляват от контролирани от кмета лица, считаме, че чрез тях е източвана общината, днес прокурорите ще възложат данъчни ревизии на тези фирми. Доказателства сочат, че има и данъчни престъпления, каза Арнаудова.

Кметът на Септември беше задържан след акция на Специализираната прокуратура и МВР в общината. Марин Рачев ще бъде обвинен за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка.

На Марин Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения. Няма съмнения у прокурорите, че се каса за умишлени действия от страна на кмета за това, че е възлагал почистване на улици на фирми, които са собственост или се управляват от негови роднини, обясни Арнаудова.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас
Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детската градина в Бургас
Миниван се вряза в пешеходци в китайския град Шанхай
Миниван се вряза в пешеходци в китайския град Шанхай