НОВИНИ

"Арт посоки" с Галя Крайчовска: Хитови премиери излизат на българския екран

Документалното кино леко отсъства в афиша в последно време. Но ето че се появява ново и то силно заглавие.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:17, 08.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
Още

"Фаренхайт 11/9" на Майкъл Мур идва на български екран. Той е своеобразно продължение на хитовия "Фаренхайт 9/11".

Играта с цифри не е случайна - новото заглавие повтаря датата, на която са обявени резултатите за избора на Доналд Тръмп. Президентът на САЩ е на прицел в новото документално предизвикателство на Майкъл Мур.

Спомняте ли и Жан Дюжарден, който грабна "Оскар" с ролята си в черно-белия ням филм „Актьорът”? Определено се чувства добре, особено с едноименния премиерен филм.

“Чувствам се добре” има и българска нишка. Героят на Дюжарден - Жак е мошеник, който иска бързо да забогатее. Само трябва да открие някакъв проект, както е модата.

С присъщата си налудничавост решава, че може да предлага евтини и бързи козметични корекции. Замесва и сестра си - Йоланд Моро, която е на другия полюс - лидер на комуна, приютила бездомници, които рециклират употребявани стоки. Проектът на Жан ще отведе нищо неподозиращата Моник не къде да е, а в България.

Кандидат за "Оскар" идва на екрана. "Фаворитката" е със силно дамско трио.

Оливия Колман, Ема Стоун и Рейчъл Вайс. Корсети, кринолини, перуки, дворцови интриги и амбиции, и 10 номинации за "Оскар". Режисьорът Йоргос Лантимос ни отвежда в интересни времена и нрави.

Началото на 18-ти век, на английския престол е кралица Ана - последната представителка на династията Стюарт. Управлението на страната обаче е в ръцете на лейди Марлборо. След внезапната поява на чаровната ѝ братовчедка Абигейл, всичко се променя. Защото фаворитката вече е друга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийски градски съд оправда Огнян Донев
Софийски градски съд оправда Огнян Донев
Георги Любенов ще играе в балета Спящата красавица
Георги Любенов ще играе в балета "Спящата красавица"