НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време за театър

Добро утро с театралните идеи. Тази нощ Тя ще играе рискована игра, но се надява чрез нея да разбере истината за двама. Той я уверява в любовта си, но би могъл и без нея. Ирмена Чичикова и Христо Бонин в „Нирвана”, под режисьрата на Иван Добчев. Тази вечер са във Фестивалния център във Варна. Черно-бяла история със смразяващи тайни. „Празникът” в театър зад канала, в петък.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:09, 10.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
Още
Явор Гърдев с ново предизвикателство

Това е сценичната адаптация по филма на Томас Винтерберг, един от създателите на манифеста "Догма 95". „Празникът” отключва семейни тайни и проблеми. Дотолкова стяскащи, че присъстващите отказват да ги чуят и приемат. Иван Бърнев и Бойко Кръстанов се изправят в битката баща -син и ще разкрият нови актьорски нюанси. „Празникът” завихря и двете страни на сцената, , без разделяне на главни и поддържащи роли , с една обща енергия , която силно завладява и не пуска зрителя и след края на спектакъла.

Една от най-смешните комедии 

от втората половина на 20-ти век провокира в Театъра на армията на 13-ти, но не петък. „Черна комедия” под режисурата на Иван Урумов. Една история, която се разиграва на тъмно. И идва логичният въпрос - На какво е способен човек, когато знае, че никой не го вижда?

„Наемателят” е утре вечер в драматичен театър Пловдив

Младата режисьорка Александра Петрова поставя пиесата на словенeца Матяж Зупанчич. Трима приятели търсят съквартирант за свободната стая. Но едва ли предполагат какъв капан си залагат. Тайнственият Владимир ще приложи стратегияга разделяй и владей. Вълнуваща история за трудно уловимата граница между реда и тиранията, нормалното и екстремното.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбита е група за лихварство в Димитровград
Разбита е група за лихварство в Димитровград
МВР залови 170 килограма кокаин, изплувал край Шабла
МВР залови 170 килограма кокаин, изплувал край Шабла