НОВИНИ

Артистичното семейство - баща и син Банови

Интересна конфигурация баща и син гостуваха в предаването "Денят започва с Георги Любенов" в неделя сутрин. Бащата - актьор, син - министър. Това са министърът на културата Боил Банов и неговият баща актьорът Васил Банов. За различните роли на един актьор, режисьор, директор на театър и министър, вижте разговора с тях във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 22.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Двамата споделиха, че в последните 2,3 години не им остава много време да се виждат, но министърът сподели, че думата, която баща му е го е научил най-много е почтеност. Васил Банов заяви, че е много сили трябва да си министър, защото по думите му, той не е свободен човек.

Боил Банов, министър на културата: За мен министерството е въпрос на кауза. Преди това работих две години и половина като зам.-министър. Има някои неща, за които съм убеден, че имам визия. Убеден съм, че присъствието ми като министър ще спомогне за много елементи в изкуството и културата. Ако не съм убеден, няма да заемам този пост. Аз имам своето чувство за мисия. Не мога да кажа, че ми е трудно. Най-страшното е, че не мога да се виждам с приятели. Загубих в петък най-добрия си приятел - Стефан Щерев.

Васил Банов: Не може НАТФИЗ, НБУ, Благоевград да бълват. Къде да отидат да работят тези млади хора? Трябва или да избием старите, или да ги пенсионираш предварително. Трябва да излизат много по-малко хора от академиите и институтите, за да има място в театрите. Иначе младите са страшно готини. Всеки иска като завърши да снима в София, сериал и да е главна роля ама май не става така. Не е там държавата да даде много пари, трябва да дадем ние.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха след сбиване в дискотека
Двама души загинаха след сбиване в дискотека
Бивш футболист победи на кметските избори в Тбилиси
Бивш футболист победи на кметските избори в Тбилиси