НОВИНИ

Асансьор с 8 души пропадна във варненска болница

Претоварен асансьор падна в болница "Света Анна" във Варна. След падането и намесата на спасителите, кабината е потеглила рязко и това е изложило на сериозен риск останалите хора в асансьора.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
16:58, 04.12.2018 (обновена)
5026
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Инцидентът е станал малко след 14 ч. Пациенти на болницата потеглят от партера към по-горните етажи. След като изминават около 8 м, асансьорът пропада надолу и спира под нивото на партера. Служители на болницата помагат на 7 души да излязат от кабината.

Богдан Даков: Вадиха тука хора от малък отвор и то олеква и излита нагоре асансьорът, и се блъска горе, то има там ограничители.

Останалата в асансьора жена е единствената, която е пострадала по-сериозно. Настанена е за лечение в болницата с изкълчени коленни стави.

Д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на МБАЛ "Света Анна" - Варна: 6 човека са прегледани в шокова зала, от които 4 са с леки травми с контузии. Една жена на 45 години е с пукнат прешлен, но е отказала хоспитализация и е напуснала болничната заведение.

Асансьорът е в експлоатация от близо 40 години. Поддържан е редовно и има сертификат, че е в изправност.

Д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на МБАЛ "Света Анна"- Варна: Последният сертификат, който е даден е от месец май тази година и важи в продължение на една календарна година.

Най-вероятната причина за инцидента е претоварване на асансьора, което е довело до счупване на подемното устройство.

Д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на МБАЛ "Света Анна"- Варна: Има друг асансьор в сградата, в момента е направена организация, за да не страда работата...най- вероятно трябва да се прави нов асансьор.

Предстои изготвянето на съдебно-технически експертизи на асансьора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно мръсен въздух в четири града на България
Опасно мръсен въздух в четири града на България
Форбс: Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света за 2018 г.
"Форбс": Ангела Меркел е най-влиятелната жена в света за 2018 г.