НОВИНИ

Асоциацията на вносителите на автомобили се противопостави на новите екотакси

Асоциацията на вносителите на автомобили се противопостави на новите екотакси при регистрация на автомобилите. Според Цветелина Цанева новите правила са в полза само на един бизнес, рециклиращия бизнес за сметка на всички останали.

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 12.07.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

С увеличение с 12-13% на автомобили, които са над 10 години, екотаксата при регистрация на автомобилите ще стигне до 310 лева. Без промяна остават собствениците, които са взели коли до 5 години. При новите хибридни автомобили има намаление с 20% на таксата, за новите дизелови и бензинови е с 10%. За първи път се въвежда такава и за тежкотоварните.

Цветелина Цанева - Асоциация на вносителите на автомобили: Трябва да се проследи тази такса, която е събирана досега, какви са резултатите от нея в полза на екологията. Защото това не е е екотакса, а продуктова такса. Всички си мислим, че като платим такстаа преди регистрация, тя отива за екология, това не е така. Продуктовата такса се плаща за рециклиране на автомобила.

Според асоциацията трябва да се промени данъчната формула и няма да приемат промените. Оттам казаха, че подобна потребителска такса не бива да има и за обновлението на автопарка у нас ще се случи именно с промяна в данъчната формула.

Вижте още по темата във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Тенисистка от Варна мечтае да участва на параолимпийските игри в Токио
​Тенисистка от Варна мечтае да участва на параолимпийските игри в Токио
Плажът в квартал Аспарухово във Варна отново се превръща в кино на открито
Плажът в квартал "Аспарухово" във Варна отново се превръща в кино на открито