НОВИНИ

Атентат край летището в Кабул

Най-малко един мирен гражданин е загинал и четирима са ранени при извършения от талибаните самоубийствен атентат с кола бомба близо до летището в Кабул, насочен вероятно срещу войници на НАТО, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:23, 28.12.2015
Чете се за: 00:30 мин.
По света
атентат летището кабул

Агенцията се позова на информация в Туитър от говорител на афганистанското вътрешно министерство. Атентатът е бил насочен срещу конвой на чужди войски, добави министерството.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид веднага съобщи в Туитър, че групата поема отговорността за атентата. Талибаните често извършват атентати срещу чуждите военни в Афганистан, които те смятат за нашественици. Преди седмица шестима американски войници бяха убити при атентат на талибаните близо до базата Баграм северно от Кабул. Но днешното нападение беше извършено ден след посещението в Кабул на началника на генералния щаб на пакистанската армия генерал Рахил Шариф. В Афганистан неговата страна се възприема като поддръжник на талибаните. Генерал Шариф и афганистанският президент Ашраф Гани се споразумяха за четиристранна среща със САЩ и Китай през януари, за да бъде приета пътна карта за подновяване на мирните преговори с талибаните, припомня АФП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киселото мляко на баба Добрина хит в Китай
Киселото мляко на баба Добрина хит в Китай
Южна Корея прие по-строг закон срещу корупцията
Южна Корея прие по-строг закон срещу корупцията