НОВИНИ

Атентаторите в Санкт Петербург са били радикални ислямисти

В Русия трима сътрудници на полицията в южния град Астрахан бяха ранени при опит да спрат автомобил тази нощ. Властите разпознаха един от нападателите и като извършител на убийството на двама пътни полицаи в града, извършено часове след атентата в Санкт Петербург. Органите на реда определят убийците като радикални ислямисти. Мъжът, открил огън срещу сътрудниците на полицията тази нощ, е бил ликвидиран при ответната стрелба. Съучастниците му успели да избягат. Междувременно продължава разследването на атентата в метрото в Санкт Петербург.

bnt avatar logo
от БНТ
06:18, 06.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света

При нападението загинаха 14 души, а десетки са ранени. Атаката беше извършена от атентатор самоубиец от Киргизстан. Роднини на нападателя твърдят, че той не е бил фанатизиран ислямист. Според Федералната служба за сигурност обаче самоубиецът е поддържал връзка с радикална нелегална мрежа, която симпатизирала на "Ислямска държава. В хода на разследването вчера бяха арестувани 7 души, граждани на централноазиатски държави. Към момента няма данни те да са свързани с терористичния акт, но са заподозрени, че са вербували хора за Ислямска държава. Все още никой не е поел отговорност за атентата и няма отговори на въпроса - защо градът на Нева стана мишена.


Още подробности за разследването очаквайте в предаването след 7.30 от специалния ни пратеник в Санкт Петербург Цветана Кръстева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южна Корея изстреля балистична ракета в отговор на изпитанието на Северна Корея
Южна Корея изстреля балистична ракета в отговор на изпитанието на Северна Корея
Трагичната равносметка след предполагаемата химическа атака в Сирия
Трагичната равносметка след предполагаемата химическа атака в Сирия