Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Опасна спирка на трамвай в близост до училище

Това е проблем, за който ни сигнализира нашата зрителка Лена Михалкова. Тя се обади в редакцията на "По света и у нас" за опасна спирка в близост до столичното 18-то основно училище "Уилям Гладстон". Сподели, че ватманите карат с висока скорост в района без да се съобразяват, че от там минават деца.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
22:39, 05.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Въпросната спирка на трамвай номер 20 се намира до метростанция "Опълченска", където мотрисата прави завой. Улицата е тясна, а опасността е още по-голяма, когато учениците са втора смяна и си тръгват по тъмно.

Лена Михалкова: "Децата не вървят по тротоара. Те вървят по трамвайната линия. Виждала съм деца, които слагат монети на трамвайната линия и чакат да видят как трамвая ще смачка монетата, деца, които се качват и се возят до тук там, където се свързват вагоните."

Лена Михалкова е писала писмо до кмета на Столична община, но отговор не е получила. Обаждала се е многократно и в Центъра за градска мобилност. Зрителката предлага спирката на трамвай 20 да бъде преместена. Така мислят и някой от учениците.

Никол - ученичка: "Определено, например някъде там на завоя ще бъде по-добре, защото хората излизат от метрото и не виждат със слушалки и не виждаш, а трамвая е нахален."
Яна Велинова - ученичка: "Спирката е удобна, защото е до метрото."
Наталия Колчева - родител: "Мисля, че е много опасна за децата тук трамвайната спирка."
Валентин Минев: "Опасна е, но те не са научени как да минават."
Ани Петрова - ученичка в ОУ "Уилям Гладстон": "Ватманите внимават и дори спират, ако видят някаква навалица от деца."

От "Столичния Електротраспорт" и "Центъра за градска мобилност" ни отговориха писмено, че всички ватмани са инструктирани да карат с по-ниска скорост около 18-то столично училище и нарушителите се санкционират, но препоръчаха децата да се обучават в клас и у дома как да се пазят на пътя. И от двете институции заявиха, че към този момент не се предвижда промяна на маршрута на трамвай номер 20.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите Сърцето на България и Сърцето на София
Връчиха наградите "Сърцето на България" и "Сърцето на София"
Пореден протест в Белград срещу избирането на Вучич за президент
Пореден протест в Белград срещу избирането на Вучич за президент