НОВИНИ

Опасна спирка на трамвай в близост до училище

Това е проблем, за който ни сигнализира нашата зрителка Лена Михалкова. Тя се обади в редакцията на "По света и у нас" за опасна спирка в близост до столичното 18-то основно училище "Уилям Гладстон". Сподели, че ватманите карат с висока скорост в района без да се съобразяват, че от там минават деца.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
22:39, 05.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Въпросната спирка на трамвай номер 20 се намира до метростанция "Опълченска", където мотрисата прави завой. Улицата е тясна, а опасността е още по-голяма, когато учениците са втора смяна и си тръгват по тъмно.

Лена Михалкова: "Децата не вървят по тротоара. Те вървят по трамвайната линия. Виждала съм деца, които слагат монети на трамвайната линия и чакат да видят как трамвая ще смачка монетата, деца, които се качват и се возят до тук там, където се свързват вагоните."

Лена Михалкова е писала писмо до кмета на Столична община, но отговор не е получила. Обаждала се е многократно и в Центъра за градска мобилност. Зрителката предлага спирката на трамвай 20 да бъде преместена. Така мислят и някой от учениците.

Никол - ученичка: "Определено, например някъде там на завоя ще бъде по-добре, защото хората излизат от метрото и не виждат със слушалки и не виждаш, а трамвая е нахален."
Яна Велинова - ученичка: "Спирката е удобна, защото е до метрото."
Наталия Колчева - родител: "Мисля, че е много опасна за децата тук трамвайната спирка."
Валентин Минев: "Опасна е, но те не са научени как да минават."
Ани Петрова - ученичка в ОУ "Уилям Гладстон": "Ватманите внимават и дори спират, ако видят някаква навалица от деца."

От "Столичния Електротраспорт" и "Центъра за градска мобилност" ни отговориха писмено, че всички ватмани са инструктирани да карат с по-ниска скорост около 18-то столично училище и нарушителите се санкционират, но препоръчаха децата да се обучават в клас и у дома как да се пазят на пътя. И от двете институции заявиха, че към този момент не се предвижда промяна на маршрута на трамвай номер 20.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите Сърцето на България и Сърцето на София
Връчиха наградите "Сърцето на България" и "Сърцето на София"
Пореден протест в Белград срещу избирането на Вучич за президент
Пореден протест в Белград срещу избирането на Вучич за президент