НОВИНИ

Връчиха наградите "Сърцето на България" и "Сърцето на София"

С отличието "Сърцето на България" беше отличена Нешка Робева, заради дългогодишната й работа като треньор по художествена гимнастика и хореограф, който е допринесъл за развитието на българския спорт и държава. За първи път приза "Сърцето на София" получиха двама души - братята близнаци Мартин и Стефан Савови от Първа Английска гимназия в София, заради социални каузи, които спомагат за намаляване на различията между хората.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
23:14, 05.04.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Братята-близнаци Мартин и Стефан Савови са отдадени на социално-отговорни каузи повече от осем години. Последната им инициатива "Социално кафе" събра редица различни хора в парка и ги обедини чрез размяна на книги.

Стефан Савов, ученик в 12-ти клас на 1. АЕГ - София: "Реално трябва да имаш желание да помогнеш, просто заради самата помощ."
Мартин Савов, ученик в 12-ти клас на 1. АЕГ - София: "И знаейки, че ти ще се натовариш много повече от колкото ще получиш накрая, трябва да си готов да поемеш тази отговорност."

За девета поредна година концертът-церемония "Различни, но заедно" събра на една сцена над 200 деца и младежи от различни етноси, вероизповедание, социален статус, потребности, които пяха и танцуваха заедно.

Ваня Кастрева, началник на РУО-София: "Различния до теб те прави по-богат и различния до теб може да ти помогне да преодолееш още едно препятствие."
Димитър Кърнолски, директор на "Арт център Кърнолски: "Децата, които ние изкарваме на тази сцена, ако ние не им кажем, че са различни, те никога няма да разберат, че са различни."
Проф. Даниела Дашева, служебен министър на младежта и спорта: "Те са намерили пътя за преодоляване на различното, т.е. намерили са начин да бъдем толерантни един към друг."
Снежана Полихронова-Кърнолски, зам.-председател на "Арт център Кърнолски": "Децата са отворени към това, ние възрастните е време да се научим."

Организатори на церемонията са "Арт център Кърнолски" и Синдикат на българските учители. Събитието се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фанъкова и с подкрепата на министерството на образованието.

Янка Такева, председател на Синдикат на българските учители: "Ние сме успели да съберем националната власт, местната власт и неправителствения сектор - т.е. ние сме всички тук, заедно."

Най-добрият урок е примерът! Цялата церемония ще бъде излъчена в програмата на БНТ, която е и основен медиен партньор на инициативата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трагичната равносметка след предполагаемата химическа атака в Сирия
Трагичната равносметка след предполагаемата химическа атака в Сирия
Опасна спирка на трамвай в близост до училище
Опасна спирка на трамвай в близост до училище