НОВИНИ

Аварии и вандализъм в парк във Велико Търново

Близо половин милион лева са похарчени за ремонт на един от парковете на Велико Търново, а съграденото вече се руши. Граждани сигнализират, че повече от седмица в най-многолюдния квартал на града около чешмичката в парка е разкопано заради проблем с канализацията.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
13:15, 12.09.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Живeещите в квартал „Бузлуджа“ разказват, че откакто паркът е подновен, чешмичката няколко пъти е ставала обект на вандализъм и после е ремонтирана. Някои от кошчетата за боклук също вече са изпочупени. В непосредствена близост има извадени павета и зее двайсет и няколко сантиметрова дупка.

Мария Михайлова
„Уж го правиха по европейски проекти, тук има табели, той не струва нищо. Изкъртиха това, което беше, за да направят едно нищо.”

Повече от 470 хиляди лева са вложени в реновирането на парка, което приключва в края на миналата година. Марияна Алексиева е една от майките, които се разхождат с децата си тук.

Мария Михайлова
„Не, не бих го пуснала, защото е опасно. Ами поне седмица е така, доколкото си спомням, и така си стои. Надявам се да се оправи, да се вземат мерки.”
Богомил Денчев
„Ами, избита долу тръбата, скъсана е тръбата, може би, или изгнила.”

От Община Велико Търново разясниха, че разкопаването е направено от фирмата, която работи по отстраняването на проблема. Заради изхвърляни отпадъци каналът се запушил. Очаква се следващата седмица паркът вече да бъде в изряден вид.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха президентските избори в Австрия
Отложиха президентските избори в Австрия
„По света и у нас” с още две едночасови емисии през уикенда
„По света и у нас” с още две едночасови емисии през уикенда