НОВИНИ

Директни полети от София до Ню Йорк през 2017 година

Директната самолетна линия от София до Ню Йорк започва от догодина. Полетите ще бъдат три пъти седмично, обявиха от авиокомпанията, която вече е получила разрешително от правителството на Съединените щати. Транспортният министър Ивайло Московски пък обясни, че концесията на летище София ще се удължи с още месец. Три компании проявяват интерес към сделката.

Александър Марков
от Александър Марков
10:58, 12.09.2016 (извънредно)
6756
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Директните полети от София ще са до летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк. Опцията след това е да се лети и до Чикаго. Полетите ще са три пъти седмично.

Българската авиокомпания, която ще осъществява полетите, вече е преминала почти цялата процедура по одобрение от властите в Съединените щати. Закупени са и слотове на летище Кенеди.

Янко Иванов, изпълнителен директор на авиокомпания: Авиокомпанията е одобрена в пълен обем. Както за редовни полети, така и за чартърни полети. И са извършени тестови полети до Щатите, направени са всички стъпки, самолетът е налице.

Прогнозите са новата линия да съкрати времето за пътуване да Съединените щати с поне няколко часа. Сега полетът е в най-добрия случай 11-часов. Освен директна линия, летище София ще има и нов първи терминал. Ремонтът ще стане възможен след отдаването аеропорта на концесия, заяви транспортният министър Ивайло Московски.

Ивайло Московски, министър на транспорта: То така е заложено в инвестиционната програма на бъдещия оператор на летището е заложено една от основните части от инвестиционните мерки, които трябва да се вземат за летището, именно е реновиране на Терминал 1.

Пътуващите за САЩ се зарадваха на новината.

Летище София може да бъде разширено, увери транспортният министър Ивайло Московски. Това, обаче, не се налагало, тъй като през летището преминавали по 4 милиона пътници годишно при капацитет от около 10 милиона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират движението в Стария Пловдив за два дни
Спират движението в Стария Пловдив за два дни
​Мюсюлманският свят празнува Курбан Байрам
​Мюсюлманският свят празнува Курбан Байрам