НОВИНИ

Обучение на лекари във варненската Военноморска болница

Все повече наши и чуждестранни компании изискват от лекарите си да имат опит в така наречената морска медицина. Подобен опит медиците могат да получат във варненската Военноморска болница.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
07:26, 12.09.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Знания по морска токсикология, военноморска експертиза, хипербарна медицина са само част от профилите, с които ще бъдат запознати при обучението си лекарите.

проф. Христо Бозов: Тук влизат също морската психология, морската таласотерапия и морелечението. Лечението с всички продукти, които може да даде морето за подобряване на здравето на хората.

Спешната медицина на море е другата тема, по която лекарите ще получат повече информация и споделен опит от водещите варненски специалисти.

проф. Христо Бозов: Всички, които пътуват на море в една или друга степен някой път се разболяват и трябва да им бъде оказана спешна медицинска помощ. Ето сега започваме след няколко дена курс за лекари тук в нашата болница, в нашата катедра, в която има лекари от Варна и не само от Варна и от цяла България, които идват защото имат вече такива изисквания от техните работодатели, да имат познания по морска медицина.

Първите лекари, които ще преминат курса са тези, които работят в норвежкото посолство в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празник на баклавата по случай Курбан Байрам
Празник на баклавата по случай Курбан Байрам
Сеизмолозите от БАН: Очакват се нови слаби трусове в района на Скопие
Сеизмолозите от БАН: Очакват се нови слаби трусове в района на Скопие