НОВИНИ

Лекари и медицински сестри от "Пирогов" протестират срещу насилието

Лекари и медицински сестри от "Пирогов" протестират срещу насилието, съобщиха от лечебното заведение. Протестът е пред болницата. Поводът за протестните действия е насилие над лекар и медицинска сестра, извършено от пиян пациент. Вижте прякото включване от "Пирогов" на Виктор Дремсизов!

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
10:03, 12.09.2016 (обновена)
Чете се за: 01:04 мин.
Още

Пациентът е бил приет вчера в шокова зала на лечебното заведение, тъй като е бил с голяма травма на лицето. След като раната е била обработена, той е ударил лекаря и е счупил носа на медицинска сестра. Болният е бил задържан в Шесто РУ-София.

д-р Желю Димов - завеждащ Отделение по лицево-челюстна хирургия: "Медицинската сестра е в отделение по лицево-челюстна хирургия, извършват се диагностични процедури и изследвания, най-вероятно ще и предстои операция по отношение на счупване на носа и на ябълчната кост. По-адекватни мерки от страна на правоохранителните и правораздавателните органи, тъй като доколкото имаме информация пациентът нападател е напуснал болницата без да са взети някакви мерки, това е по наша информация, предстои от наша страна да се установи дали е освободен, взети ли са някакви мерки".

Винаги когато има насилие над лекари, реагираме твърдо и защитаваме възможността лекарите максимално сигурно да вършат работата си, посочи здравният министър Петър Москов преди откриването на конференция на Партньорство за достъп на пациентите на тема "Сътрудничество в региона. Начин на подобряване на достъпа до качествено здравеопазване в Централна и Източна Европа". Той каза, че не е запознат подробно с вчерашния случай.

Петър Москов - министър на здравеопазването: "Насилие, упражнено върху лекар, и не случайно законът е категоричен в това отношение, е приравнено към насилие върху длъжностно лице, и трябва да бъде спазвано с най-тежките санкции на закона, за да може това да се превръща все повече в единични инциденти. Вижте, идиоти ще има винаги, не говоря за конкретния човек, но винаги ще има човек, който може да посегне върху лекар, да посегне върху дете, майка - такива хора има. Въпросът е от една страна това да не намалява мотивацията и дейността на хората в "Пирогов", които работят, и не само в "Пирогов". И от друга страна, институциите да пресрещат с цялата строгост на мерките, предвидени в закона, подобни изстъпления, за да не може някой да се чувства безнаказан".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият остров Тасос остава в плен на огнената стихия
Гръцкият остров Тасос остава в плен на огнената стихия
​Паника, страх и безпокойство завладяха Македония след серията земетресения
​Паника, страх и безпокойство завладяха Македония след серията земетресения