НОВИНИ

Балетът на Пловдивската опера с постановка на открито

Балетът на пловдивската опера с премиера на пиесата “Меко, слънчево и ветровито“. Уличният танцов спектакъл беше представен на открито в творческия квартал “Капана“. Режисьор на постановката е Росен Михайлов, дълогодишен хореограф и танцьор в балет “Арабеск“.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
19:41, 27.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Пиесата е била играна преди години от танцьорите на балет „Арабеск“. Сега с помощта на балета на пловдивската опера, танцът излиза от залата, за да бъде по-близо до публиката.

Росен Михайлов - режисьор на постановката
"Сметнах, че "Капана" е най-доброто място, защото носи тази атмосфера – едновременно много носталгична и роматнична и същевременно живо място, в което хората се срещат."

Музиката е съвкупност от песни на Аспарух Лешников и други изпълнители на старата градска песен. Гост-танцьор на постановката е Милен Петров, който е играл и в първото представление през 1997 година.

Милен Петров - изпълнител на модерни танци
"Изпитвах известно притеснение, какво ли ще се получи, няма ли да е твърде скучно, но всъщност се получи нещо много забавно."
Мая Лачева - репетитор на балета на Държавна опера - Пловдив
"Това беше предизвикателство за нас, за тацьорите, защото тази музика не е от тяхното време, а хореографията е съвсем модерна."

Романтичният танц разкрива носталгията по миналото, в което хората са общували по между си без да разчитат на технологиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България привлича китайски инвестиции
България привлича китайски инвестиции
Сакскобургготски се срещна с ученици в Гоце Делчев
Сакскобургготски се срещна с ученици в Гоце Делчев