НОВИНИ

Реакции в парламента след класирането на Ирина Бокова

Ден, след като станаха известни резултатите от поредното гласуване в състезанието за генерален секретар на ООН - от БСП настояват Ирина Бокова да остане българската кандидатура. Според социалистите правителството ще направи голяма грешка, ако в движение издигне Кристалина Георгиева за този пост. От Реформаторския блок потвърдиха позицията си за оттегляне на Бокова, макар че според тях управляващите вече са закъснели да вземат такова решение. Според кандидата за президент, издигнат от АБВ Ивайло Калфин, кандидатурата на Ирина Бокова е силна и ако бъде оттеглена, страната ни ще стане за смях на международните партньори.

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 27.09.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на "БСП лява България"
За г-жа Бокова позицията ни остава абсолютно непроменена. Това е кандидатурата на България. Тя не бива да бъде оттегляна или сменяна и това е шансът на България да има свой български представител на най-високото място в ООН. Издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева за нас е абсолютно неприемлива, би било огромен гаф, грешка и проваляне на възможността България да оглави ООН.
Радан Кънев - председател на ДСБ
Кандидатурата на Ирина Бокова е абсолютно компрометирана, безнадеждна от първия момент на нейното издигане, защото човек, който не е отхвърлил комунистическото минало не може да бъде кандидат от Източна Европа. Кандидат, който не отговаря на очакванията на собствения си регион, който няма подкрепата на нито една държава от региона е предварително обречен. И да го направят сега е безкрайно закъсняло, така че нека си носят отговорността.
Ивайло Калфин - кандидат за президент издигнат от АБВ
Това е един непрекъснат процес на преговори, който тече в рамките на Съвета за сигурност. Докато тече този процес на преговори, има гласуване. Никакво значение няма кой е напред и кой е назад. Според мене смяната на кандидата ще предизвика голяма радост сред опонентите ни, защото те имат интерес от това България да има слаба кандидатура. Ние имаме най-силната кандидатура.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 години Египтология в България
30 години Египтология в България
Инж. Лазаро: Реалистично е до 2020 година магистрала Струма да бъде завършена
Инж. Лазаро: Реалистично е до 2020 година магистрала "Струма" да бъде завършена