НОВИНИ

Съдът окончателно отстрани от длъжност главния архитект на Пловдив

Румен Русев беше окончателно отстранен от длъжността главен архитект на Пловдив. Това реши Пловдивският апелативен съд и така потвърди решението на окръжните магистрати. Мотивите на държавното обвинение са, че ако Русев остане на работа може попречи на разследването, което се води срещу него от няколко месеца. Решението на съда не подлежи на обжалване.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
14:54, 27.09.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Досегашният главен архитект е разследван за събарянето на тютюневия склад на улица "Одрин" 8, което започна в началото на март тази година. С жива верига граждани попречиха да се стигне до пълното разрушаване на сградата. На днешното заседание Апелативният съд потвърди тезата на Окръжния, че ако остане на поста Русев може да окаже въздействие на свидетелите. Неговият адвокат Красимир Елдъров попита защо не е бил отстранен в началото на разследването, а чак сега - два месеца по-късно.

Арх. Румен Русев
"Какво мога да фалшифицирам аз?! Нищо. Или да видоизменям документи, които са еднакво създадени. Невъзможно е да бъдат преправяни."

Защитата на Русев заяви, че документите, за които се смята, че са с фалшив подпис, са били достояние и на Общината. Според Елдъров, няма данни и за корупционни практики. Самият Русев каза, че не се чувства виновен за събарянето на склада. Разследването срещу него продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кунева изпраща одита на Медицинския университет на прокуратурата
Кунева изпраща одита на Медицинския университет на прокуратурата
Моторист пострада при катастрофа пред Полиграфическия комбинат
Моторист пострада при катастрофа пред Полиграфическия комбинат