НОВИНИ

Нинова: Политиката спрямо бежанците вече е опасна за страната

Политиката на правителството спрямо бежанците вече е опасна за страната, обявиха от БСП. Според Корнелия Нинова управляващите имат намерение трайна да заселят бежанци в България. Тя се позова на думите на председателя на Сдружението на общините Гинка Чавдарова, че се подготвят пилотни проекти за трайно заселване на бежански семейства в обезлюдени общини. От БСП са подготвили питане до премиера Борисов и настояват за отговор кой е възложил на общините тази задача и с какво финансиране ще се извърши то.

bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 27.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на "БСП - лява България"
Това е директна покана - елате, ние ще ви уредим живота.Досега те ни заобикаляха и търсеха по-добър живот в Европа, защото България не им предлагаше това. Е, сега очевидно се прави и това. В дългосрочен план това е изключително опасно, защото правителството залага по този начин етническа промяна в България.
;

Часове по-късно от ГЕРБ определиха като лъжа твърденията на левицата и заявиха, че нямат подобни намерения за заселване на бежанци в обезлюдени населени места.

Десислава Атанасова - ГЕРБ
Най-отговорно твърдя, че нито има решение на правителството по тази тема, нито има подобен проект, така че г-жа Нинова може би от попрището на новоизлюпен политик се превръща в политическа лъжкиня. Веднъж излъга за спрените евросредства за сектор Земеделие, сега лъже отново.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Сергей Станишев: Изненадан съм, че Орешарски е издигнат за кандидат-президент
Сергей Станишев: Изненадан съм, че Орешарски е издигнат за кандидат-президент
9 години затвор за унищожаването на културно наследство в Мали
9 години затвор за унищожаването на културно наследство в Мали