НОВИНИ

Сергей Станишев: Изненадан съм, че Орешарски е издигнат за кандидат-президент

Изненадващо в последния ден за регистрация вчера инициативен комитет издигна бившия премиер Пламен Орешарски за кандидат - президент. Негов подгласник ще бъде бившият транспортен министър от кабинета Орешарски Данаил Папазов.Днес политическите сили коментираха кандидатурата на Пламен Орешарски като фигура, зад която стоят олигархични кръгове или кръгове на ДПС, или че това е кандидатура на Сергей Станишев.Първите предположения, че зад Орешарски стои Сергей Станишев бяха отхвърлени от председателя на ПЕС, който написа във Фейсбук, че е бил изненадан от новината, че Пламен Орешарски е издигнат за кандидат-президент и учуден от коментарите, че бил негова кандидатура. Станишев категорично заявява, че подкрепя ген. Радев.

bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 27.09.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
;

Пламен Орешарски очевидно няма намерение да коментира нашироко кандидатурата си, защото телефонът му така и не отговори на целодневните ни повиквания. В инициативния комитет, който го издига са вписани непопулярни имена. За председателят му Николай Енчев се знае само че се занимава с консултантски бизнес. В списъка следват имената на също толкова неизвестните Стоян Банков, Ани Бешковишка, Галя Георгиева и др.

От БСП не показаха притеснение от кандидатурата на Пламен Орешарски за "Дондуков"2. Корнелия Нинова заяви, че основният им опонент е кандидатът на ГЕРБ. Отново повтори, че единствено ген. Радев предлага алтернатива.

Корнелия Нинова - председател на "БСП лява България": Всеки има право да се кандидатира за президент или за какъвто и да е изборен пост в България. Нашият основен опонент си остава евентуалният, ако ще има такъв, кандидат на ГЕРБ.

Според реформаторите не трябва да се обръща толкова внимание на кандидатурата на Орешарски. Те посочиха, че има много хипотези защо се включва в изборната надпревара и една от тях е да се размие политическият пейзаж.

Радан Кънев - председател на ДСБ: Този интерес за мен е нездрав. Ако си позволя една лична забележка по темата - резервната кобила на ГЕРБ не ме интересува, чакам истинската.
Найден Зеленогорски - зам.-председател на ДБГ: Г-н Орешарски направи добре, като се отдаде на академичната си кариера и трябва да продължи с нея. Това, което прави, е голяма грешка и за него персонално.

И от АБВ коментираха желанието на Орешарски да играе за президент.

Румен Петков - зам.-председател на АБВ: Той е човек, който без странична мотивация няма да предприеме необмислена стъпка.

Според Румен Петков с кандидатурата на Орешарски БСП търси резервен изход при провал на ген. Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи санкции за крадците на ток
По-високи санкции за крадците на ток
Нинова: Политиката спрямо бежанците вече е опасна за страната
Нинова: Политиката спрямо бежанците вече е опасна за страната