НОВИНИ

БЧК с дарителски номер 1466 за пострадалите от село Хитрино

Всички, които искат да помогнат на пострадалите от Хитрино, могат да изпратят SMS на номер 1466. Всеки SMS е 1 лев без ДДС.Този номер се активира при бедствия и кризисни ситуации. Последната кампания, за която е използван е за помощи за бежанците, но от вчера сметката е занулена и всички дарени средства вече отиват за хората от Хитрино. Активирана е и банковата сметка, която е отворена при извънредни ситуации. Средствата ще бъдат разпределени след широк консултативен съвет според нуждите на хората каза за БНТ председателят на БЧК Христо Григоров.

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 11.12.2016
13639
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Христо Григоров - председател на БЧК: Хората действително имат там нужда от една бърза съществена помощ. За съжаление този номер досега беше предоставен за нуждите на бежанците и когато човек пусне в момента на този номер излиза "Благодаря ви, че дарихте за бежанците." От снощи от 8 часа това вече е коригирано занулена е сметката и всичките средства, които влизат, вече отиват за Хитрино. Помолихме операторите днеска, най-късно утре да коригират и хората, които пускат съобщение, да получават "Благодаря ви, че дарихте за Хитрин".

БНТ: Освен тази финансова помощ, има ли някакви пунктове в които се събира и материална помощ, в смисъл дрехи, одеяла?

Христо Григоров - председател на БЧК: За момента не е необходимо събирането на дрехи, събирането на одеяла и доброволци. Само финансовия ресурс е необходим, защото той реално ще даде възможността тези хора бързо да се възстановят и да си стъпят на крака.


;

От Афганистанската земляческа организация са готови да подпомогнат с материални средства пострадалите в Хитрино и да дарят кръв за нуждаещите се. В писмо, изпратено до БНТ, от организацията изразяват съпричастност към семействата на загиналите при инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Траянополски епископ Киприан е новият Старозагорски митрополит
Траянополски епископ Киприан е новият Старозагорски митрополит
 Ердоган отложи посещение в Казахстан заради атентата в Истанбул
Ердоган отложи посещение в Казахстан заради атентата в Истанбул