НОВИНИ

Бедственото положение в Смолян и Баните остава в сила, обстановката се успокоява

Бедственото положение в общините Смолян и Баните остава в сила, а обстановката в засегнатите от ураганния вятър населени места постепенно се успокоява, информират от кризисните щабове. Част от смолянските села и днес са с прекъснато електричество, докато се извършва отстраняване на авариите по електропреносната мрежа.

bnt avatar logo
от БТА, Величка Петкова
11:47, 19.01.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пътят до с. Турян остава затворен заради множество паднали дървета, но общината е изпратила по обходно трасе доставка от хляб и медикаменти за местните жители.

Метеорологичните условия в района се нормализират, а общините продължават работа по отстраняване на последиците от стихията. Кметствата в община Смолян обобщават данните за размера на щетите от ураганния вятър.

Десетки частни къщи в различни села са със засегнати покриви от вятъра, има и случаи на счупени прозорци. Екипи на електроразпределителното дружество продължават работа по отстраняване на авариите, причинени от урагана.

Това налага изключване на електричеството на част от селата, за които вчера е било осигурено аварийно захранване. Повалени стълбове и прекъснати от падащи дървета жици са основните последици от стихията.

Села в община Баните са без електричество повече от 24 часа според информация от Областната администрация в Смолян. Комуникацията с администрацията в Баните е затруднена, тъй като клетките на мобилните оператори са изключени.


Николай Мелемов, кмет на Смолян: Днес вече работят за отстраняване на повредите. Имам уверение че до края на деня захранването ще бъде възстановено навсякъде. Най-сериозно е положението за село Турян. Там екипите също работят и се надявам до края на деня и този път да бъде пробит.
БНТ: Кога смятате да отмените бедственото положение?
- Очаквам днес в ранния следобед, когато отворим пътя за Турян.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменено е бедственото положение в Карлово
Отменено е бедственото положение в Карлово
Във Варна обявиха спешен телефонен номер заради лошото време - 052 820 112
Във Варна обявиха спешен телефонен номер заради лошото време - 052 820 112