НОВИНИ

Белият дом коментира предложението на Доналд Тръмп за мюсюлманите

Предложението на кандидата за републиканската номинация за президентските избори в Съединените щати, Доналд Тръмп, да бъде забранено на мюсюлмани да влизат в страната, продължава да предизвиква бурни реакции. В дистанцирането от изказванията на милиардера се включи и Белият дом.

Белият дом коментира предложението на Доналд Тръмп за мюсюлманите
bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 09.12.2015
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Говорителят на Белия дом, Джош Ърнест коментира изказванията на Доналд Тръмп на редовната дневна пресконференция. Той заяви, че милиардерът трябва да бъде дисквалифициран от президентската надпревара. Ърнест се обоснова с това, че дори републикаците да подкрепят магната за президенстката му кандидатура и дори той да спечели изборите през 2016 година, при встъпването си в длъжност ще трябва да се закълне да спазва Конституцията на Съединените щати. А тя предвижда равни права за хора от всички раси, религии и социални прослойки.

Предложението на Доналд Тръмп на мюсюлмани да бъде забранено да влизат в Съединените щати разпали яростни реакции и в социалните мрежи. Според анализатори, извън Северна Америка има средно 4,2 негативни коментара за Тръмп за всеки положителен. В страната съотношението е 3,2 към 1. Мюсюлмани в Пакистан и Индонезия го порицават като фанатик, който разпространява насилие. Мюсюлманските организации в Съединените щати също се дистанцираха от изказванията на Тръмп и призоваха за изключването му от президентската надпревара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрични опашки за Междузвездни войни: Епизод VII
Километрични опашки за "Междузвездни войни: Епизод VII"
Огромни опашки пред КАТ - Пловдив за регистрация на автомобили
Огромни опашки пред КАТ - Пловдив за регистрация на автомобили