НОВИНИ

Безплатен домашен патронаж за родилки във Велико Търново

За пръв път в България родилки ще получават безплатна помощ. Идеята е на студенти и преподаватели от Велико Търново. Домашен патронаж от преподавател акушер-специалист и студент ще действа от началото на следващата година в подкрепа на младите майки в Старата столица.

bnt avatar logo
от Владислава Георгиева
19:00, 24.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Целта е младите майки да получават повече информация за следродилния период и грижата за новороденото дете. Инициативата в помощ на младите жени ще бъде особено полезна и при обучението на студентите от специалността „Акушерство“.

Доц. д-р Диана Димитрова, директор на Филиал – Велико Търново на Медицинския увневерситет – Варна „Проф. Д-р Параскев Стоянов“
„Ще могат да бъдат посетени по тяхна заявка от наш преподавател, асистент – компетентен, заедно със студент у дома. Това няма да струва нищо на жените.”

Млади майки от Велико Търново споделят, че новата инициатива ще е от голяма полза за родилките, защото колкото и да са информирани, винаги има какво още да научат за правилното отглеждане на бебетата си.

Йоана
„Беше ми трудничко в началото с нея."

"Имаше ли посещение на акушерка?"

Йоана
"Да, имаме, но само един път и беше за десет минути да ми обясни за кърменето. Беше супер бързо, нямаше... трябва повече посещения да има и повече обяснения.”

Първите безплатни домашни посещения на студентите и акушер-специалистите ще започнат в началото на втория семестър на академичната година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър Даниел Митов се срещна с британския си колега Борис Джонсън
Външният министър Даниел Митов се срещна с британския си колега Борис Джонсън
Как 3 милиона души блокират целия Европейски съюз
Как 3 милиона души блокират целия Европейски съюз