НОВИНИ

Пуснаха за движение обновеният булевард „Васил Априлов“ в Пловдив

Напълно обновеният булевард „Васил Априлов“ в частта от улиците „Любен Каравелов“ до „Войнишка слава“ беше пуснат за движение. Реконструкцията на участъка продължи близо два месеца. От утре по него вече ще пътуват и автобусите на градския транспорт, които бяха с променени маршрути заради ремонта.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
17:22, 24.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Паважната настилка, поставена преди повече от 50 години, сега е заменена с асфалт. Подменени са канализацията, топлопровода и водоснабдяването. В участъка са изградени и велоалеи и тротоари. Паркирането на новия булевард ще бъде забранено.

Иван Тотев - кмет на Община Пловдив
"Не да правим булеварди с четири ленти, като едната лента да бъде паркинг. Това трябва да бъде категорично ясно и тук ще имаме дежурен паяк не само в началото, а докато хората свикнат."

За много пловдивчани новата отсечка е дълго чакана.

Надежда Николова
"Много добре са направени преходите за велосипеда, за детските колички, което не навсякъде е направено – тук е направено."
Лазар Нотев
"Отлично направени, качествено. Малко неприятности, че доста дълго време е строежа. Да се надяваме, че по „Гладстон“ ще бъде по-бързо."

Улиците „Гладстон“ и „Захари Стоянов“ ще бъдат пуснати за движение до 10-и декември. Скоро ще бъде затворено цялото „Коматевско шосе“. Ремонт е предвиден и на улица „Остромила“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна евакуацията на лагера Джунглата в Кале
Започна евакуацията на лагера "Джунглата" в Кале
​Валония и днес не даде съгласието си за споразумението между ЕС и Канада
​Валония и днес не даде съгласието си за споразумението между ЕС и Канада