НОВИНИ

Битката за Мосул: Джихадистите струпват големи количества амоняк и сяра в града

Битката за отвоюването на иракския град Мосул от "Ислямска държава" продължава. Ожесточени боеве се водят между иракски спецчасти и джихадисти в източната част на града. Районът е обект и на масирани въздушни атаки.

битката мосул джихадистите струпват големи количества амоняк сяра града
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 12.11.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Коалиционните сили се борят за всеки квартал. Бойците на терористичната групировка продължават екзекуциите на хора в града и струпват големи количества амоняк и сяра, които вероятно ще използват като химическо оръжие, твърди говорител на ООН по въпросите на човешките права.

Над 49 хиляди души са избягали от Мосул от началото на офанизвата в града. Сраженията не спират и в сирисйкия град Алепо. Сирийската армия води битка за квартал, смятан за последния бастион на бунтовниците в града.

Руското министерство на отбраната заяви, че е готово да разгледа възможността за обявяването на нови хиуманитарни паузи в Алепо. А руският атомен самолетоносач "Адмирал Кузнецов" вече се намира край бреговете на Сирия. Той е част от руска минифлотилия, която има за цел да засили руското военно присъствие в Средиземно море.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипът на Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдума
Екипът на Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдума
Франция почита жертвите на атентатите от 13 ноември
Франция почита жертвите на атентатите от 13 ноември