НОВИНИ

Бивш затворник наръга над 10 пъти момиче на спирка в Перник

Докато 15-годишната Мария от Стара Загора се бори да спасява човешки животи, в Перник бивш затворник с богато криминално досие брутално се опита да отнеме живот, като намушка с нож 13 пъти друго момиче.Това става тази сутрин докато момичето чакало автобус на спирка в града.Репортаж на Стоил Рошкев.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:03, 18.01.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Безсърдечно, зверски, 28-годишният рецидивист Радослав Колев от Радомир намушква многократно с нож петнайсетгодишната ученичка на автобусна спирка в Перник. Свидетел на опита за убийство е станал шофьор на автобус 16.

Шофьор на автобус: Стоях с автобуса на спирката и оттам се зададоха момче и момиче. Момчето водеше момичето и еее белия бус долу, където е, легна на земята. Само видех, че беше хванала така под ръка и я водеше и това е.

Друг шофьор на автобус веднага свалил табелата с номера на рейса си, за да закара по-бързо пострадалата в болница, но в това време дошли и полиция и линейка, която транспортирала 15-годишното момиче в спешния център.

Анатоли Митов - хирург, зам.-директор на МБАЛ-Перник: Веднага го вкарахме в операционната, оперирахме го с колегите. Имаме 11 прободни рани, като 3 от тях са проникващи в гръдната клетка. Едното от тях е на ниво шесто ребро, тоест съвсем близко до сърцето, извадило е голям късмет, че не е намушкан и сърдечният мускул.

Момичето е с опасност за живота, но състоянието й е стабилно. Десетки близки, съученици, но и хора, които не познават момичето, са се отзовали на зова на майката в социалните мрежи за кръводаравяне.

Близки на раненото момиче потвърдиха, че задържаният Радослав Колев е имал любовни мераци към нея. От ръководството на Окръжнатa прокуратура Перник обявиха, че провеждат разследване срещу Колев за опит за убийство по хулигански подбуди, без личен мотив.

Той е задържан в полицията. Утре предстои да му бъде повдигнато обвинение. Задържаният е многократно осъждан за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотици и за грабеж. Последното си наказание Колев е изтърпял в Затвора в Бобов дол през юли 2012 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедственото положение в Община Две могили остава в сила
Бедственото положение в Община Две могили остава в сила
АПИ: Продължава сложната зимна обстановка в Североизточна България
АПИ: Продължава сложната зимна обстановка в Североизточна България