НОВИНИ

Хиляди хора са без ток, училища излизат в "дървена" ваканция

Тежка остава обстановката в областите Търговище, Добрич и Стара Загора след обилния снеговалеж през последните дни.Все още хиляди хора в страната са без ток заради повреди по мрежата. На много места е затруднено придвижването по пътищата. В 544 училища днес е неучебен ден заради лошите метеорологични условия.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
16:46, 18.01.2016
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Поради снежния капан и утрешния ден е обявен за неучебен в Търговище. Кризисният общински щаб обяви дървена ваканция до края на седмицата и за всички детски градини в селата.

Въпреки че извънградските пътища са проходими не се препоръчва пътуване, ако не е наложително. Глоби за непочистен сняг от 20 до 100 лв. за физически лица и от 100 до 500 лв. за фирмите, предвижда общинската наредба.

Вече второ денонощиe над 30 населени места в община Търговище са без ток. От Енерго-Про уверяват, че се работи по отстраняване на авариите.

Стефан Николов, жител на с. Пресиян: Е, какво да правим, може да го пуснат, ако има авария, затуй са го спрели. Каквото е такова.

В Старозагорска област обстановката се нормализира. Всички закъсали коли през нощта са освободени от преспите. Няма ограничение за движението на тежкотоварни автомобили на Хаинбоаз,на прохода Шипка е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона.

Затворени остават пътищата Мъглиж-Николаево, Зимница-Ветрен и Дунавци-Шипка-Шейново. В момента там работят почистващите фирми. Най-тежка е ситуацията на подбалканския път София-Бургас между Мъглиж и Гурково. Пътят е затворен повече от 36 часа, а на места преспите достигат до 3 метра.

Йонко Иванов: Вчера сме извадили над 20 коли, повечето от които бяха с летни гуми и по-никакъв начин тука дори кола 4 по 4 не може да мине.

Обстановката в област Добрич се усложнява. Причината е в скоростта на вятъра, който е 16 метра в секунда. Затворени са пътищата от Добрич за Варна, за Силистра и за Шумен. Без ток са 18 села в областта.

Заради нявявания затворен от сутринта е пътя за Генерал Тошево. Най-критична е ситуацията в община Тервел, където и републиканските и общинските пътища са затворени. Дървена ваканция за учениците от днес до сряда е обявена в общините Добрич, Добричка, Тервел и в 3 села на Каварненско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици към кмета на Бургас: Помогни, искаме дървена ваканция
Ученици към кмета на Бургас: Помогни, искаме "дървена" ваканция
Снаряд уби жена в югоизточния турски град Килис
Снаряд уби жена в югоизточния турски град Килис